ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ


ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ – ΜΕ ..........ΟΡΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ
Ψήφισαν το μεσοπρόθεσμο, αψήφησαν το λαό

Ενώ για 35 μέρες, ένα πρωτόγνωρο σε όγκο πλήθος συμμετέχει στο κίνημα των πλατειών και με 14 πανεργατικές απεργίες, πορείες, αποκλεισμό της βουλής απαιτεί καταψήφιση του μεσοπρόθεσμου και ακύρωση της μνημονιακής πολιτικής, η κυβέρνηση κωφεύει.
Με ανασχηματισμό, εκβιαστικά ψευτοδιλήμματα, ανάλατα υποσχόμενα δημοψηφίσματα και την τρομοκρατία κονδυλοφόρων και τηλεοπτικών τελάληδων του συστήματος, επιχειρεί ανεπιτυχώς να μας ξαναβάλει στο μαντρί.
Με όργιο κρατικής τρομοκρατίας και αστυνομικής βαρβαρότητας, ξεπερνώντας χουντικές μεθόδους και δρώντας ως εσωτερικός στρατός κατοχής, χτυπά ανελέητα την ειρηνική διαμαρτυρία χιλιάδων πολιτών στη βουλή, με στόχο να διασπάσει τη διαδήλωση, να διαλύσει τις πλατείες, να μας λυγίσει. Η επιμονή και υπομονή, η αντοχή στην καταιγιστική και αλόγιστη χρήση χημικών, η πραγματική αλληλεγγύη και συλλογική αυτοπροστασία που έδειξαν οι διαδηλωτές του Συντάγματος, αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη για τις επόμενες αναμετρήσεις μας με την κυβερνητική πολιτική.
Η κυβέρνηση τελικά, δια πυρός και σιδήρου και σε πλήρη αντίθεση με τη λαϊκή βούληση, ψήφισε το μεσοπρόθεσμο.

Μεσοπρόθεσμη κυβέρνηση – μακροπρόθεσμα μέτρα
Βάφτισαν πατριωτικό καθήκον το ξεπούλημα της χώρας, μας παρουσίασαν σαν αποφυγή της χρεοκοπίας την εξαθλίωση του λαού μας. Στην πραγματικότητα, το μεσοπρόθεσμο σηματοδοτεί την επ’ αόριστο καταδίκη των λαϊκών στρωμάτων σε εργασιακές συνθήκες και μισθούς Κίνας, ή στη μετανάστευση. Οδηγεί στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, σε μαζική ανεργία και φτώχεια, στην κατάρρευση της δημόσιας υγείας και παιδείας. Καταργεί βασικές δημοκρατικές αρχές και εκχωρεί εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα.
Στόχος είναι η δημιουργία ενός λαού ηττημένου και ταπεινωμένου, χωρίς προσδοκίες και δικαιώματα. Η καταστροφή των δυνάμεων της εργασίας και η μείωση του κόστους δουλειάς, δημιουργεί «χρυσές» ευκαιρίες επενδύσεων και επιτρέπει τη μεγιστοποίηση του κέρδους της ντόπιας και ξένης οικονομικής ελίτ. Αυτό ακριβώς εξηγεί και τους πανηγυρισμούς τους για την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου.

Η ανατροπή χρειάζεται και σένα
Το μεσοπρόθεσμο έχει ήδη ανατραπεί στη συνείδηση του λαού. Η επένδυση των κυβερνώντων στην κούραση, το φόβο, το αίσθημα ανημποριάς και ήττας, ακυρώνεται από την επανακατάληψη της πλατείας Συντάγματος και την παραμονή μας σε όλες τις πλατείες των μεγάλων πόλεων.
Το ποτάμι της αγανάκτησής μας δεν γυρίζει πίσω. Το κίνημα των πλατειών κέρδισε τη συμπάθεια ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων και καταγράφηκε στη συνείδησή μας ως η απαρχή μιας προσπάθειας να σταθούμε στα πόδια μας και να διεκδικήσουμε την αξιοπρέπεια και τη ζωή που μας στερούν. Στις συνελεύσεις των πλατειών επιχειρούμε να διατυπώσουμε ξανά την έννοια και το περιεχόμενο της πολιτικής, στη βάση των ανθρώπινων αναγκών και μέσα από διαδικασίες άμεσης δημοκρατίας και συμμετοχής. Στις μέρες που προηγήθηκαν ανακαλύψαμε ξανά τις χαμένες αξίες της ανθρώπινης επαφής, της αλληλεγγύης, της επιμονής στα δίκαια αιτήματά μας και της διάρκειας του αγώνα μας. Οι πλατείες μετατόπισαν το φόβο από τις δικές μας ψυχές, στο πολιτικό προσωπικό της χώρας. Γέννησαν την ελπίδα της ανατροπής και της δημιουργίας μιας καινούργιας ζωής, που μονάχα η δική σου συμμετοχή μπορεί να κάνει πράξη.
Πιο ενωτικά, πιο μαζικά, πιο αποφασιστικά
Βρίσκουμε τα επίκαιρα συνθήματα που μας ενώνουν, συναντιόμαστε με άλλα κοινωνικά κινήματα για να διαμορφώσουμε ένα κοινό αγωνιστικό μέτωπο.
ΓΙΑ ΝΑ
Μην πληρώσουμε το χρέος εμείς και τα παιδιά μας
Μην επιτρέψουμε την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας
Μην εφαρμοστεί το μεσοπρόθεσμο
Ανατρέψουμε την κυβέρνηση, τρόικα και ΔΝΤ και κάθε επίδοξο διαχειριστή της ίδιας πολιτικής
Έχουμε δημόσια δωρεάν υγεία, παιδεία, κοινωνικές παροχές
Ζούμε με σταθερή δουλειά και αξιοπρεπείς μισθούς


Δεν είμαστε το πρόβλημα, είμαστε η λύση

Προσπαθούν να μας πείσουν ότι για την κρίση της χώρας φταίμε εμείς, λες και δεν ξέρουμε ότι παρόμοιες κρίσεις αντιμετωπίζουν όλες οι χώρες. Μας λένε ότι τα φάγαμε μαζί, γιατί ανεχτήκαμε τόσα χρόνια τον εκμαυλισμό της συνείδησής μας, ζητιανεύοντας τα ψίχουλα που έπεφταν από το τραπέζι που γινόταν το μεγάλο φαγοπότι τους. Μας φοβερίζουν πως αν δεν πάρουμε τα δάνεια δεν θα πάρουμε μισθούς και συντάξεις, πως αν φύγουμε από το ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα μπορέσουμε να επιβιώσουμε ως χώρα. Ξεχνάνε όμως να μας πουν για τα 600 δις των «λίγων» που φυγαδεύτηκαν στην Ελβετία, τα λεφτά που χαρίστηκαν στις τράπεζες και τους μεγάλους φοροφυγάδες. Λεφτά λοιπόν υπάρχουν, δεν ήταν ψέμα. Αυτοί τα ψάχνουν στις δικές μας τσέπες.
Πόσο ακόμα θα τους ανεχόμαστε…..

Ανάμεσα στις δικές τους οδυνηρές λύσεις, που μας βυθίζουν όλο και πιο βαθιά στην εξαθλίωση, ας διαλέξουμε τον επώδυνο μεν, αλλά ελπιδοφόρο δρόμο της συλλογικής αξιοποίησης του φυσικού και κοινωνικού μας πλούτου, της δημιουργίας, της οικοδόμησης σχέσεων εμπιστοσύνης και αλληλεγγύης με τους λαούς που ψάχνουν κι αυτοί τη διέξοδο στο τούνελ.

Δεν είναι εύκολο.
Δεν υπάρχουν έτοιμες συνταγές, και δοκιμασμένες λύσεις.
Δεν θα το κάνουν άλλοι για μας.
Θα το κάνουμε εμείς, για τη δική μας αξιοπρέπεια και τη δική μας ζωή.
Ας προσπαθήσουμε, ίσως και να μπορούμε.
Συνεχίζουμε………….
Ραντεβού και πάλι στις πλατείες.
Η συνέλευση της Πλατείας Ελευθερίας

--------------------------------------------------

ΟΘΩΝΑΣ – ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ
ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ

Οι Αγανακτισμένοι του Ρεθύμνου κηρύττουν ανεπιθύμητο το βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Μανώλη Όθωνα:
Πρώτον, γιατί είναι πολιτικός υπεύθυνος και ηθικός αυτουργός του οργίου βίας και καταστολής που γνώρισε η Αθήνα κατά τη γενική απεργία στις 28 και 29 Ιούνη.
Δεύτερον γιατί με την ψήφο του, τόσο στο Μνημόνιο Ι όσο και στο Μεσοπρόθεσμο είναι πολιτικά υπεύθυνος για το ηθικό ξεπούλημα και την κοινωνική λεηλασία.
Επίσης κηρύττουν ανεπιθύμητη την βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Όλγα Κεφαλογιάννη, γιατί η ίδια και ο πολιτικός φορέας στον οποίο ανήκει ψήφισε τα άρθρα του Εφαρμοστικού Νόμου που αφορούν την εκποίηση της εθνικής περιουσίας. Αυτό καταδεικνύει και την υποκριτική τους άρνηση στην ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου.
Και οι δυο βουλευτές επέδειξαν με τη στάση τους ότι δεν εκφράζουν τη βούληση του λαού που τους εξέλεξε.
Καλούμε όλους τους φορείς των εργαζομένων και τους πολίτες του Ρεθύμνου να εκφράσουν την αποδοκιμασία τους.

Η λαϊκή συνέλευση της
Πλατείας-----------------------------------------------------------------------  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 16-06-11

   

  Η απεργιακή κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στις 15/6 από αγανακτισμένους νέους εργαζόμενους, ανέργους, σωματεία και συλλόγους ενάντια στα μέτρα του μνημονίου την Κυβέρνηση και την Τρόικα ήταν από τις μεγαλύτερες πορείες των τελευταίων χρόνων του Ηρακλείου.

  Η διαδήλωση παρενέβη στο γραφείο του Κεγκέρογλου (υφυπ. εργασίας) αποδοκιμάζοντας τις πολιτικές του εργασιακού μεσαίωνα που μας επιβάλλουν και κατέληξε στην περιφέρεια Κρήτης την οποία κατέλαβαν οι διαδηλωτές και την οποία περιφρουρούν οι ίδιοι χωρίς να έχουν σημειωθεί φθορές, στη βάση της απόφασης της λαϊκής συνέλευσης της πλατείας Ελευθερίας και της στήριξης σωματείων.

  Η κίνηση αυτή εκφράζει την αντίθεσή μας στο θεσμό της Περιφέρειας Κρήτης η οποία υλοποιεί τα μέτρα του μνημονίου και την κεντρική κυβερνητική πολιτική τοπικά.

  Η κινητοποιήσεις αυτές, η εναντίωση σε πολιτικά πρόσωπα όπως ο Κεγκέρογλου δεν υποκινούνται απο κανένα και δεν υλοποιούνται απο συγκεκριμένες ομάδες, αντιθετα με την προπαγάνδα του τοπικού τύπου για να διασπάσει και να υπονομεύσει το κίνημα.

  Καταγγέλουμε οποιαδήποτε προσπάθεια παραπληροφόρησης για τα γεγονότα ειδικά μάλιστα όταν τα συμβαντα έγιναν μπροστά σε χιλιάδες κόσμου.

  Οι κινητοποιήσεις αυτές αποφασίζονται και υλοποιούνται αμεσοδημοκρατικά στη βάση των αποφάσεων των λαϊκών συνελέυσεων της πλατείας και εφορμούνται απο τα προβλήματα που δημιουργούνται απο τις πολιτικές που νομοθετεί το πολιτικό προσωπικό.


  Πιο συγκεκριμένα, ενάντια στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας (όπως αναφέρεται στο μνημόνιο 2) με χαρακτηριστικό παράδειγμα το ξεπούλημα της πρώην αμερικανικής βάσης. Ενάντια στις συγχωνεύσεις σχολείων και πανεπιστημιακών ιδρυμάτων που θα οδηγήσουν στη διαρροή πολλών μαθητών από την εκπαίδευση, στην επιβάρυνση των γονιών, στην ένταση της ανεργίας στον κλάδο των εκπαιδευτικών. Στην υποβάθμιση, συγχωνεύσεις-κλεισίματα νοσοκομείων που έχει σαν αποτέλεσμα την υποβάθμιση της δημόσιας υγείας. Αλλά και πιο συνολικά ενάντια στην υποβάθμιση των όρων διαβίωσης των κατοίκων του Ηρακλείου εξαιτίας της πολιτικής της φτώχειας, της λιτότητας των διαρκών περικοπών.

  Το ποτάμι της οργής και αγανάκτησης του μαζικού διαρκούς αγώνα έχει προκαλέσει σημαντική φθορά στην κυβέρνηση η οποία προσπαθεί να μεταφέρει την κουβέντα από τα μέτρα, στα πολιτικά πρόσωπα, στις εκλογές κλπ. Ο κόσμος όμως που βρίσκεται 22 μέρες στις πλατείες διαδηλώνει, απεργεί, απαιτεί ανατροπή των μέτρων του μνημονίου και των εκφραστών του, κυβέρνηση, ΕΕ. ΔΝΤ και του πολιτικού προσωπικού τους. Δεν ικανοποιείται στο απειροελάχιστο με διαδικασίες ανασχηματισμού, εναλλαγής κυβερνήσεων που θα συνεχίσουν τα ίδια μέτρα.


  • Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μας με μεγαλύτερη ένταση μέχρι την πλήρη ανατροπή.

  • Δεν θα πληρώσουμε το χρέος εμείς και τα παιδιά μας γιατί δεν το δημιουργήσαμε εμείς.

  • Απαιτούμε να μην ψηφιστεί το «Μεσοπρόθεσμο» , να μην ξεπουληθεί η δημόσια περιουσία και πιο συγκεκριμένα η βάση των Γουρνών να παραμείνει ελεύθερος χώρος για δημόσια δωρεάν χρήση και παροχές σε υγεία, παιδεία, πολιτισμό.

  • Να μην συγχωνευτεί κανένα σχολείο, νοσοκομείο. Δημόσια δωρεάν υγεία, κοινωνική περίθαλψη για όλους.

  Καλούμε κάθε ημέρα στην πλατεία ελευθερίας σε συνελεύσεις και δράσεις

   ---------------------------------------

  Ψήφισμα επί της Διαδικασίας
  15-06-2011

  • Με βάση απόφαση προηγούμενης συνέλευσης ο χρόνος ομιλίας του κάθε ομιλητή δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 5 λεπτά.
  • Δεν μπορεί να δευτερολογήσει κανείς εαν προηγουμένως δεν έχει κλείσει ο κύκλος των προηγούμενων ομιλητών που τοποθετούνται για πρώτη φορά.
  • Τόσο στη δευτερολογία όσο και διακοπή του ομιλητή, ο χρόνος της παρέμβασης δεν μπορεί να ξεπερνάει το 1 λεπτό.  ---------------------------------------

  ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

  Συμπολίτες/ισες
   Βρισκόμαστε σε μια διαδικασία μνημονιακής πολιτικής που απαιτεί συνεχή ρήξη συνειδητοποιημένων πολιτών με την κατεστημένη πολιτική τάξη, μέχρι να ανατραπούν τα παραπάνω δεδομένα και να ισχύσουν δημοκρατικές πολιτειακές δομές συνταγματικά κατοχυρωμένες που αυτή τη στιγμή καταπατούνται. Επειδή ζούμε το μεγάλο αυτό έλλειμμα στις δημοκρατικές διαδικασίες με ότι αυτό συνεπάγεται (κοινωνικό αποπροσανατολισμό, εκφοβισμό και καταστολή)
         Δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας σε συμπολίτες μας που διώκονται αντιστεκόμενοι, κατηγορούμενοι με στημένα κατηγορητήρια και απαιτούμε την απόσυρση των μηνύσεων ή την αθώωσή τους, συγκεκριμένα:
  .
  Α)Των τριών μελών της Επιτροπής Αγώνα για τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της Πρώην Αμερ. Βάσης Γουρνών που κατηγορούνται από το 2007 για παρακώλυση συγκοινωνίας (θα δικαστούν 23/1/2012).
  Β) Των έξι νέων που κατηγορούνται καθώς στις εκδηλώσεις μνήμης του 2009 για τον αδικοχαμένο Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, αρνήθηκαν προληπτικό έλεγχο της αστυνομίας και στη συνέχεια κρίθηκαν κατηγορητέοι με σωρεία ψευδών κατηγοριών (θα δικαστούν 6/2/2012).
  Γ) Των 15 μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου που κατηγορούνται για τις κινητοποιήσεις τους για ίδρυση Εφετείου στο Ηράκλειο και που τελικά θα λειτουργήσει από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο (θα δικαστούν μετά από δύο χρόνια).


  ---------------------------------------------------------------------------------------------


  Ψήφισμα Λαϊκής Συνέλευσης Πλατείας Ελευθερίας.
  Ηράκλειο 3-6-2011
  Το δημαρχείο Ιεράπετρας βρίσκεται για 9ή μέρα σε κατάληψη ,από την επιτροπή κοινωνικών φορέων που έχει συσταθεί και πολλούς πολίτες τις ευρύτερης περιοχής , με βασικό αίτημα την σωτηρία και την καλή λειτουργιά του νοσοκομείου τις Ιεράπετρας που είναι στο στόχαστρο της κυβέρνησης προκειμένου να υποβαθμιστεί περεταίρω.
  Ταυτόχρονα βρίσκεται σε εξέλιξη εισαγγελική παρέμβαση για την λήξη της κατάληψης και ήδη έχουν κληθεί μελή της επιτροπής αγώνα. Καταγγέλλουμε την ποινικοποίηση του δικαίου αγώνα των κατοίκων της περιοχής και δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας.

   --------------------------------------------------------------------------


  ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΦΥΣΙΚΟΥ
  Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011
  Τις τελευταίες 7 ημέρες οι πλατείες όλης της χώρας έχουν πλημμυρίσει από πλήθος αγανακτισμένου λαού που ζητά πραγματική δημοκρατία, στοχοποιεί το πολιτικό σύστημα και όσους μας έφεραν ως εδώ, αποτελεί μια γνήσια παλλαϊκή κινητοποίηση. Στις πλατείες όλης της Ελλάδας χτυπάει αυτές τις μέρες η καρδιά και το δίκιο του λαού. Ο κόσμος είναι αποφασισμένος να παραμείνει στις πλατείες μέχρι να φύγουν αυτοί που μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση. Σαν σύλλογος έχουμε δώσει δυναμικές μάχες ενάντια στις πολιτικές των κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων, ενάντια στο μνημόνιο και στην διάλυση του δημοσίου πανεπιστημίου. Για αυτό το λόγο τασσόμαστε υπέρ των κινητοποιήσεων στις πλατείες όπου αναδεικνύεται η οργή και η αγανάκτηση του κόσμου. Χρέος μας είναι να σταματήσουμε τα νέα μέτρα του μνημονίου και της εις βάρος κατάσταση που επικρατεί για ολόκληρη την κοινωνία. Επίσης οφείλουμε να συμμετέχουμε και να αγωνιστούμε για την λήψη νέων αποφάσεων που αφορούν άμεσα το μέλλον του τόπου και της κοινωνίας. Σαν σύλλογος με καταλήψεις και πορείες δώσαμε μάχη ενάντια στην διάλυση του πανεπιστημίου και με συμμετοχή του συλλόγου στις πανεργατικές απεργίες δώσαμε την μάχη ενάντια στο μνημόνιο. Τασσόμαστε ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις στο πλευρό των εργαζομένων.  

     -----------------------------------------------------------------------------


  Σήμερα 29/05/2011 ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Μετά από συζήτηση στο βήμα διαλόγου προτεινει: 1) Ζητά την άμεση απόσυρση του μνημονίου και να μην ψηφιστεί το 2ο Μνημόνιο     (μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα) 2) Δεν πωλείται ούτε υποθηκεύεται η Πατρίδα μας και η δημόσια περιουσία γιατί δεν ανήκει στην Κυβέρνηση αλλά στον Ελληνικό λαό που την έχει διαφυλάξει με αγώνες και αίμα. 3) Δεν αναγνωρίζει ο Ελληνικός λαός το χρέος γιατί δεν το δημιούργησε αυτός. 4) Αυτοί που κατέλυσαν το Σύνταγμα δεν έχουν δικαίωμα να κυβερνούν,     ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΩΡΑ! 5) Ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους λαούς και τα κινήματα της Ευρώπης που     απόψε βρίσκονται στις πλατείες και αγωνίζονται. 

  ΠΟΛΙΤΕΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

  -----------------------------------------------------------------  


  ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 

  Κύριε  Βουλευτά  Εχει περάσει ήδη ένας χρόνος από την ψήφιση από τη Βουλή του περίφημου μνημονίου και εμείς  μόλις πρίν από λίγους μήνες μάθαμε -δυστυχώς όχι από εσάς- τι ακριβώς ψηφίστηκε τότε. Σε γενικές γραμμές μάθαμε ότι με το μνημόνιο και την δανειακή σύμβαση: α)το σύνολο της δημόσιας περιουσίας και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας είναι δεσμευμένα και ελέγχονται από τους δανειστές μας. β) κάθε αξιοποίηση εθνικών περιουσιακών στοιχείων (ακινήτων, ακτών, υπόγειων και υποθαλάσσιων πηγών εθνικού πλούτου, αρχαιολογικών χώρων κ.λ.π.), μετοχών, ομολόγων και άλλων αξιογράφων και δικαιωμάτων θα μπορεί να γίνεται εις όφελος του δανείου και επομένως μόνο με συγκατάθεση της Τρόϊκα. γ)η Ελληνική Κυβέρνηση δεν μπορεί, χωρίς την συναίνεση των δανειστών της να συνάψει οποιαδήποτε οικονομικού περιεχομένου σύμβαση με τρίτη χώρα ή οργανισμό. δ) η μορφή της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας θα εξαρτάται από την συναίνεση των δανειστών και το προϊόν της αξιοποίησης  θα είναι δεσμευμένη περιουσία. ε) εχομε παραιτηθεί «άνευ όρων και αμετακλήτως» από κάθε ένσταση εθνικής κυριαρχίας και από κάθε άλλη ένσταση που περιέχει ως όρο η σύμβαση. Με όλα αυτά εμείς καταλαβαίνομε ότι η διακυβέρνηση της χώρας έχει εκχωρηθεί στους δανειστές, οι οποίοι και δύνανται να την μεταβιβάσουν σε τρίτους.           Εσείς κ. Βουλευτά  ΤΑ ΞΕΡΑΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ; Αποστολή σας είναι να υπερασπίζεστε το Σύνταγμα, την Εθνική κυριαρχία και τα συμφέροντα του Ελληνικού Λαού και όχι των δανειστών μας, τα δικαιώματα των οποίων έπονται των δικαιωμάτων του Ελληνικού Λαού, πράγμα που εσείς δεν πράξατε. Ερωτάσθε τίνος τα συμφέροντα εξυπηρετείτε; Θεωρούμε ότι στις κρίσιμες αυτές στιγμές, οι βουλευτές θα πρέπει να σταθούν στο ύψος της αποστολής τους, ως αντιπρόσωποι του Ελληνικού Λαού και να ενεργήσουν έτσι, και όχι ως εκτελεστές αθέμιτων εντολών του κόμματός τους ή και ξένων συμφερόντων. Επειδή εντός των προσεχών ημερών, επίκειται η ψήφιση και νέου μνημονίου, σας καθιστούμε υπεύθυνους και υπόλογους έναντι του Ελληνικού Λαού και ενός εκάστου των θιγομένων, εάν με την ψήφο, συναίνεση ή την ανοχή σας ψηφιστεί από την Ελληνική Βουλή, οποιοδήποτε νέο μνημόνιο. Σας δηλώνουμε ότι θα ασκήσομε ποινική δίωξη για οποιαδήποτε εθνική, ηθική ή υλική βλάβη ή απώλεια ζωής από ενδεχόμενο δόλο προκύψει σε βάρος των Ελλήνων Πολιτών. Σας κάνομε επίσης γνωστό ότι επιφυλασσόμαστε για οποιαδήποτε εθνική, ηθική ή υλική βλάβη ή απώλεια ζωής από ενδεχόμενο δόλο έχει ήδη προκύψει σε βάρος των Ελλήνων πολιτών λόγω της εφαρμογής του πρώτου μνημονίου, ή λόγω εξουσιοδότησης από σας τρίτου για την ψήφισή του. Ο Ελληνικός Λαός θα αναζητήσει και θα τιμωρήσει τους υπαίτιους μιας κοινωνικής – εθνικής καταστροφής που μπορεί να αποβεί χειρότερη από αυτές του 1922 του 1974 ή ακόμη και του 2ου παγκοσμίου πολέμου. 


  ΠΟΛΙΤΕΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ