Τρίτη 31 Μαΐου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ, 31/5

ΣΗΜΕΡΑ 17:30 - 18:00  

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ  ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΑ 
ΕΡΘΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ.
ΕΧΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΖΟΓΚΛΕΡ
ΚΑΙ ΜΑΓΟΥΣ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΕΤΕ.

 __________________________________________
ΣΤΙΣ 23.00

 ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΚΡΗΤΙΚΑ

7 σχόλια:

  1. Αν θέλαμε να διασκεδάσουμε θα σπεύδαμε στους κατάλληλους χώρους. Εμείς θέλουμε να εκφραστούμε και αυτό δυσκολεύει με τους Οπαδούς του Ο.Φ.Η. να κυκλώνουν την Πλατεία και τα δακρυγόνα να πέφτουν. Έχουν την οργή τους, έχουμε τα προβλήματά μας. Να προσθέσουμε σε αυτά όσους τα βάζουν με την αστυνομία και χαϊδεύουν τους φιλάθλους επιπέδου Λίγκα, που δεν έχω διαβάσει τί σημαίνει;;;;
    Μετατρέπεται σε εμπόλεμη ζώνη η Πλατεία. Κανένας σεβασμός στην απαραίτητη ανακωχή. Μήπως θα έπρεπε να θεσμοθετήσουμε ειδικούς αγώνες; Οι ζογκλερ και οι μάγοι θα μπορούσαν να πρωτοστατήσουν. Αλλά εδώ μάλλον θα εξαφανιστούν πολλοί από εμάς ως διά καφρίλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ολα χρειαζονται. Και οι πολιτικες κουβεντες και οι δομες που ειναι απαραιτητες τοσο για τη διαμονη του κοσμου στη πλατεια οσο και για να καταλαβει οτι μπορει και μονος του να κανει πραγματα. Η μιζερια δεν βοηθα ποτε κανεναν. Αντιθετα η χαρα και το γελιο κανει τους ανθρωπους αισιοδοξους,οπλιζει με δυναμη τις επιθυμίες τους. Πρπει να τελειωνουμε με την επαγγελματοποιηση της χαρας.Αντι να στελνουμε τα παιδια μας σε ενα σωρο μαντρωμενους χωρους δηθεν παιχνιδιου,ας του δωσουμε τη χαρα να ανακαλυψουν το υπαιθριο παιχνιδι και τη συμμετοχη,ετσι οπως εμεις μεγαλωσαμε στις αλανες. Αντι να λεμε λοιπον για "καταλληλους" χωρους διασκεδασης,να μετατρεψουμε τους ανοικτους χωρους και σε χωρους συμμετοχικης διασκεδασης και σε χωρους ανταλλαγης αποψεων και ζημωσης μεταξυ μας.
    Οσο για τους καμμενους οπαδους,δυστυχως οι ανθρωποι που σημερα μεσα σε αυτη την οικονομικη επιθεση που δεχομαστε,κατεβαινουν μαζικα και συγκρουονται με τα ματ για τα συμφεροντα μιας ποδοσφαιρικης ομαδας,απεχοντας απο ολα οσα συμβαινουν,χρηζουν σοβαρης ψυχιατρικης παρακολουθησης με αναλογη φαρμακολογικη υποστηριξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανωνυμε, εχει χασει τη μπαλα. Καταρχην δεν ειναι χωρος για παιδια αφου υπαρχει περιπτωση να γινουν παλι επεισοδια με τους οπαδους.
    Κατα δευτερον, ο κοσμος που μαζευεται στο χωρο της πλατειας παει για να κουβεντιασει και να λυσει τα προβληματά του, όχι για να διασκεδάσει. Δεν ειναι ουτε λουνα παρκ ουτε αλανα για να παιξουν τα παιδια. Αν θελεις να μετατρεψεις τους ανοιχτους χωρους σε χώρους διασκεδασης και παιχνιδιου να το θεσεις ως ζητημα στη συνέλευση. Για την ωρα ο χωρος είναι για ανταλλγή απόψεων και προβληματισμο και δε βλεπω πως ο ζογκλερ μπορει να βοηθησει σε αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν θετω κριτηρια επεισοδιων γιατι αυτα ειναι μια διαφορετικη παραμετρος που ξεκινησε χθες.παραμενω στο πλαισιο των σκοπων του κινηματος και σε αυτο ναι χωραει και η αδιαμεσολαβητη διασκεδαση.Δεν ειπα να κανουμε παρτυ αλλα να δειξουμε μεσα απο την αυτοοργανωση μας οτι μπορουμε να δημιουργουμε τα παντα.Τωρα αν εσυ εισαι καποιος απο τους αριστερουληδες που προσπαθουν εδω και μερες να ηγηθουν της κινησης στη πλατεια,δυστυχως τα ιδια τα γεγονοτα,η αυτοοργανωση του κοσμου και η πολιτικη επιχηρηματολογια που ακουγεται απο αρκετο κοσμο δειχνουν οτι ειστε πια ξεπερασμενοι και δεν μπορειτε να πεισετε.Αντιθετα ο ελευθεριακος λογος κερδιζει ολο και περισσοτερες συνηδησεις. Και τιποτα να μην γινει στο τελος μια βαση ειδη εχει μπει στο μυαλο τοων ανθρωπων,οτι τελικα δεν ειναι ακατορθωτο να πορευτουν και να δημιουργησουν χωρις αφεντικα,διαμεσολαβητες και "ειδικους" των κινηματων.
    Οι ανθρωποι πρεπει να ζουν με ολο τους το ειναι τις αλλαγες που αυτοι καθοριζουν και οχι να τις μετατρεπουν σε στειρο ιδεολογικο μανδυα.

    «αν δε μπορώ να χωρέψω τότε δε θέλω να πάρω μέρος στην επανάστασή»
    Εμμα Γκολντμαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα σου πω τι δεν ειμαι. Δεν ειμαι από αυτούς τους κολημένους που κολάνε ταμπέλες σε όποιους τους συμφέρει. Δεν είμαι φασίστας. Δεν ανήκω σε κανέναν κόμμα. Το'πιασες;
    Αυτό που είμαι είναι υπερ του διαλόγου. Θελω την πλατεία να λειτουργήσει ως χώρος ανταλλαγής απόψεων όχι ως λουνα παρκ. Αν δε μπορείς να καταλάβεις τη διαφορά, δεν έχω τίποτα άλλο να σου πω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καταρχήν καλό μήνα!

    Ήθελα να πω την γνώμη μου σχετικά με τους ζογκλέρ και τους μάγους.Χθες δεν κατέβηκα γιατί, να πω την αλήθεια μου, δεν είχα καμμία όρεξη για τέτοιου είδους events.Σωστό, λάθος μου δεν έχει σημασιά.

    Πιστεύω πως ο λόγος για αυτά τα δρώμενα είναι να μαζευτεί κόσμος, και δε λέω, αν και όπως είπα δεν κατέβηκα, νομίζω πως όντως θα μαζεύτηκε κόσμος.
    Ξέρω όμως τουλάχιστον 5 άτομα (που κι αυτά ξέρουν άλλα άτομα) που ξενέρωσαν τελείως και όπως κι εγώ, θεώρησαν ότι ξεφεύγουμε τελείως από το ζητούμενο.

    Παραπάνω κάποιος είπε: "Πρπει να τελειωνουμε με την επαγγελματοποιηση της χαρας.Αντι να στελνουμε τα παιδια μας σε ενα σωρο μαντρωμενους χωρους δηθεν παιχνιδιου,ας του δωσουμε τη χαρα να ανακαλυψουν το υπαιθριο παιχνιδι και τη συμμετοχη,ετσι οπως εμεις μεγαλωσαμε στις αλανες."
    Δεν έχει άδικο, με την μόνη διαφορά ότι πρέπει κατα τη γνώμη μου πρώτα να διευθετήσουμε κάποια άλλα θέματα που αυτή τη στιγμή μας καίνε περισσότερο, και στη συνέχεια ναι, να δούμε και για τους χώρους παιχνιδιού που είναι κάτι που πραγματικά λείπει.

    Μη μαζεύουμε όμως κόσμο με αφορμή μάγους και ζογκλέρ. Μας ενδιαφέρει στα αλήθεια να έχουμε πολυκοσμία από ανθρώπους που αν δεν υπήρχαν αυτά τα events μπορεί και να μην ήθελαν καν να κατεβούν ή να έχουμε κόσμο, έστω και λίγο, που πραγματικά θέλει να είναι εκεί και να παίρνει μέρος σ' αυτό το πρωτοφανές για την κοινωνία μας γεγονός;

    Και τελικά, αν θέλουμε να παρουσιάσουμε κάποια μορφή τέχνης, νομίζω πως ταιριάζει περισσότερο να δούμε κάποιο σκέτς κάποιας θεατρικής ομάδας, ανάλογο με το πνεύμα των ημερών.

    Αυτά από εμένα με όλη την καλή διάθεση. Ελπίζω να συνεχίσουν οι εποικοδομιτικές συζητήσεις στις συνελεύσεις και να μας βγάλουν από όλο αυτό στο οποίο έχουμε βουτηχτεί.

    Και πάλι καλό μήνα και καλό καλοκαίρι.
    Έφη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ελπίζω να ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ όλοι σε αυτό

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.