Σάββατο 28 Μαΐου 2011

ΠΑΛΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ 3



Ανώνυμος είπε...

Θέματα
http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=7052

Γράμμα στους αγανακτισμένους φίλους μου
του Χάρη Γούλιου 26/05/2011




*Ο Χάρης Γούλιος είναι επικοινωνιολόγος, δ/ντης επικοινωνίας του MEGA.

Ανώνυμος είπε...

Οι άσχετοι και οι επιτήδειοι 
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=12&ct=8&artID=4632626
ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Λ. ΠΟΛΙΤΗ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: 26 Μαΐου 2011
Πολύ καιρό παίξαµε µε τις λέξεις. Μήνες τώρα, σφίγγουν τα χείλη πολιτικοί και τραπεζίτες όταν ερωτώνται τι θα συµβεί αν όλα τα σκληρά µέτρα στο τέλος αποτύχουν. Πρώτη φορά η ελληνίδα επίτροπος είπε δηµόσιααυτό που ψιθυρίζεται πίσω από τις κλειστές πόρτες: αποτυχία σηµαίνει επιστροφή στη δραχµή. 

Η αρνητικήεπίπτωση των όσων είπεη ΜαρίαΔαµανάκη είναι προφανής. Προκαλεί αναστάτωσηστην κοινή γνώµη και σύγχυση στην αγορά. υπάρχει όµως και κάτι θετικό. Επιτέλου ς, θα ανοίξειη συζήτηση γιανα καταλά βουν οι πάντεςτις συνέπειες µια τέτοιαςδραµατικής αλλαγής. Ετσι, οιίδιοι οι πολίτες θα αποφασίσουναν θα γυρίσουν ήόχι τηνπλάτη σε όσους διακινούν ότι πρέπει να αποκτήσουµε ξανά την περηφάνια και το νόµισµά µας. οι διακινητέςείναι δύο κατηγοριών, οιάσχετοι καιοι επιτήδειοι. 

οι πρώτοι θέλουν να πιστεύουν ότι η δραχµή τού σήµερα θα έχει την ίδια άξια που είχε το2000. Κούνια που τους κούναγε... 

οι δεύτεροι είναι παπαγάλοι δήθεν επενδυτών, που περιµένουν σαν τα κοράκια να κατασπαράξουν τη χώρα.Εχουν πακτωλούς χρηµάτων στους φορολογικούς παραδείσους και αφού πρώτα στοιχηµάτισαν στη χρεοκοπία, τώρα περιµένουν τηνέξοδο της χώρας από την ευρωζώνη. 

Για να είναι ξεκάθαρο: δραχµή σηµαίνει αποµόνωση, εξαθλίωση και φτώχεια. Το νόµισµα κάθε χώρας είναι ο καθρέφτης τηςοικονοµίας της και επειδή ο δικός µας καθρέφτης είναι σπασµένος και θολός, εάν ο µη γένοιτο αύριο συνέβαινε κάτι τέτοιο, µε τους πιο επιεικείςυπολογισµούς, ένα ευρώ θα είχε αξία ίση µε 1.000 δραχµές!!!Με άλλα λόγια, ένας µέσος µισθός θα κυµαινόταν µεταξύ200 και 300 ευρώ.

kl είπε...

http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=7052

1 σχόλιο:

  1. O k. Xάρης Γούλιος, που δεν είναι φίλος μου , είναι επικοινωνιολόγος- διευθυντής επικοινωνίας του MEGA- και το γράμμα του είναι στα πλαίσια της δουλειάς του, που είναι η κατασκευή της κοινής γνώμης, και ο έλεγχος και καθοδήγηση της σκέψης του πλήθους.
    Τα ΜΑΤ ελέγχουν το πλήθος με το ξύλο , οι επιστήμονες επικοινωνιολόγοι με την επιστήμη της απότης , του εκφοβισμού , της καλλιέργειας της σύγχυσης. Αξιος ο μοισθός του .Δεν θα πάρομε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.