Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Κάλεσμα από τους Αγανακτισμένους της Χίου


Σήμερα το μεσημέρι το κράτος για άλλη μια φορά έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο, ψηφίζοντας ένα πλαίσιο νόμων, το οποίο είναι αντισυνταγματικό από την φύση του και στοχεύει με μαθηματική ακρίβεια στην εξαθλίωση αυτού του τόπου. Εμείς δηλώνοντας την αντίθεση μας στην πράξη αυτή,  προβήκαμε στην κατάληψη του κτιρίου της δημαρχίας της Χίου.
Στις συνειδήσεις μας όπως και στις συνειδήσεις τόσων χιλιάδων συμπολιτών μας αυτό δεν μπόρεσε να γίνει δεκτό και να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια.  Εδώ και 35 μέρες δίνουμε το κοινωνικό και  πολιτικό μας στίγμα στις πλατείες της χώρας με την άρνηση μας στις αντιλαϊκές αποφάσεις ενός ξεφτισμένου πολιτικού συστήματος,  το οποίο έχει μετατραπεί σε ένα μηχανισμό κοινωνικού και οικονομικού ξεπουλήματος.  Πλέον όμως,  αυτό δεν είναι αρκετό, κανένας πολιτικός δεν ευαισθητοποιήθηκε τόσο όσο αρμόζει στο αξίωμά του, ούτε είδαμε καμία  ουσιαστική αλλαγή από κάποιον φορέα. Θεωρήσαμε λοιπόν σκόπιμο πως η αντίδραση μας πρέπει να γίνει πιο ουσιαστική και μαζική μέχρι τελικά να δικαιωθούμε.  Κάποιοι ίσως και να μας θέλανε κλεισμένους στις πλατείες με την ελπίδα ότι όλη αυτή η λαϊκή αγανάκτηση και κατακραυγή θα εκτονωθεί και αυτοί θα συνεχίσουν τον βιασμό της χώρας.  Εμείς όμως, δεν θα τους κάνουμε την χάρη! Προχωράμε πιο συνειδητοποιημένοι και αποφασισμένοι από ποτέ στο επόμενο βήμα. Κάνουμε αισθητή την παρουσία μας με την κατάληψη αυτή και καλούμε όλους τους αγανακτισμένους σε όλες τις πόλεις να ενωθούν μαζί μας. Δεν θα παρακολουθούμε άπραγοι το ξεπούλημα και τον κοινωνικοπολιτικό κατήφορο της χώρας.

http://www.aganaktismenoi-chios.gr/index.php/using-joomla/extensions/components/content-component/article-category-list/72-2011-06-29-12-39-55

από Nanto
AGANA_LOGO