Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ Α Μ Ε Σ Η Δ Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α

Η πλατεία Συντάγματος διοργανώνει την συζήτηση για
τις Αρχές και θέσεις της Άμεσης Δημοκρατίας και καλεί τους πολίτες να τοποθετηθούν πάνω στο θέμα.
Το κίνημα των Λαϊκών συνελεύσεων των πλατειών από την πρώτη στιγμή ύπαρξής του έθεσε, αν και ανεπίγνωστα το ζήτημα της αμφισβήτησης των θεσμών και των αξιών της ελληνικής κοινωνίας. Η σπασμωδικότητα , η αμηχανία και η έλλειψη επαφής στην αρχή οδήγησε στις 25 Μαΐου στην δημιουργία της Λαϊκής Συνέλευσης της πλατείας Συντάγματος ως σημείο συνάντησης των πλατειών απέναντι στην οξυμένη ρευστότητα της πραγματικότητας θέτοντας ως κύριο σύνθημα: « ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ».

Οι πλατείες αποτελούν δημόσιους χώρους όπου είναι ανοιχτοί σε όλους να συμμετέχουν. Ο δημόσιος χώρος δεν ανήκει σε λίγους που κατέχουν την γνώση (ειδικούς), την δύναμη (κόμματα και πολιτικούς) ή τον πλούτο ( εταιρίες ). Η δυνατότητα να τίθενται όλα τα ζητήματα ανοιχτά προς συνεχή διερεύνηση που αφορούν την εκάστοτε κοινότητα οδηγεί στην κατάκτηση της πολιτικής αυτοθέσμισης. Η πολιτική με αυτήν την έννοια είναι η προσπάθεια ενός τμήματος της κοινωνίας το οποίο εμφανίζεται στο προσκήνιο της ιστορίας με στόχο, όχι την αποκλειστική κάρπωση της εξουσίας προς όφελός του και κατά συνέπεια την εγκαθίδρυση της πολιτικής ανισότητας, αλλά την διεκδίκηση για όλους της ισότητας , την ίση συμμετοχή όλων στην εξουσία δια της εναλλαγής και την λήψη αποφάσεων.
Τώρα που οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές για την επιβίωση της κοινωνίας ,οι πλατείες καλούνται να προτάξουν ένα πολιτικό και κοινωνικό όραμα. Να οριοθετήσουν τους στόχους τους και να θέσουν την βάση για το επόμενο βήμα.
Η πλατεία συντάγματος διαισθανόμενη τα κελεύσματα της εποχής βάζει στο επίκεντρο τα ερωτήματα αυτά και σας καλεί όλους σας να θέσετε τα πράγματα επί τάπητος.
Η συζήτηση είναι μονοθεματική και θα διαρκέσει μέχρι την άλλην Κυριακή όπου θα τεθεί σε ψηφοφορία. Κάθε ενδιαφερόμενος καλείται να δηλώσει το ενδιαφέρον του ονομαστικά και γραπτά, και να το καταθέσει στην έναρξη της διαβούλευσης στην γραμματεία της συνέλευσης. Κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα μιας και μόνο τοποθέτησης στην διάρκεια όλων των ημερών της συζήτησης . Η πρωτολογία διαρκεί 5΄λέπτα και η δευτερολογία 3΄λέπτα. Στα λογική διευκόλυνσης της συζήτησης δημιουργήθηκε ένα αρχικό κείμενο βάσης. Αυτό μοιράζεται καθημερινά και έχει αναρτηθεί στο Διαδίκτυο:
http://real-democracy.gr/teamvotes/2011-09-02-arxes-kai-theseis-tis-amesis-dimokratias
www.amesi-dimokratia.org

Οι ημέρες διαβούλευσης: Τρίτη (13/9) & Πέμπτη (15/9). Διαβούλευση και ψήφιση: Κυριακή (18/9).Η διαβούλευση για όλες τις ημέρες ξεκινά ώρα 21:00. Τα παραπάνω αποφασίστηκαν με απόφαση της Λαϊκής Συνέλευσης (07-09-2011).
Τα ονόματα των αγορητών θα δημοσιεύονται στους ιστότοπους της Λαϊκής Συνέλευσης της Πλατείας Συντάγματος. Με την ολοκλήρωση της συζήτησης και ψήφισής του επί της αρχής, οι θέσεις που έχουν κατατεθεί ,θα χρησιμοποιηθούν ως βάση για μια περαιτέρω συζήτηση. Παρακαλούνται οι αγορητές να καταθέτουν τις τοποθετήσεις τους και σε γραπτή μορφή.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ
Α Μ Ε Σ Η Δ Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.