Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Ηράκλειο 12/02/2012

Από τις 5 το απόγευμα άρχισε να συγκεντρώνεται ο κόσμος στο Ηράκλειο. Στην αρχή η μικροφωνική με τραγούδια, αργότερα πήραν το λόγο οι εργατοπατέρες που μας έκαναν τη χάρη σήμερα να δώσουν το λόγο και στον κόσμο.

Έτσι άρχισαν να μιλάνε διάφοροι σε μια προσπάθεια να εκτονωθεί στα μικρόφωνα η δυναμική και η αγωνία του κόσμου κάτι που φάνηκε από την αρχή. Κάποια στιγμή πέρασε μπροστά από την πλατεία η πορεία του παμε με κάμποσο κόσμο, και την ίδια ώρα ακριβώς οι εργατοπατέρες τρέξανε στην Περιφέρεια που βρίσκεταιι επάνω σχεδόν στην πλατεία  για την "καταλάβουν".  Μπήκαν μπροστά στην πόρτα λοιπόν οι σαλιάρηδες από τα κόμματα μαζί με τους Σπιθαίους και ανοίξανε με κλειδιά την πόρτα της Περιφέρειας βάζοντας μέσα τον δικό τους κόσμο, για να ανεβάσουν ένα γελοίο πανώ που έγραφε Ξεσηκωμός (γι' αυτούς όμως αυτό είναι μόνο στα λόγια και στα μικρόφωνα).  Οι παμίτες μετά από λίγη ώρα αποχώρησαν με πορεία από το χώρο.

Μετά από λίγο, και αφού είχαν τελειώσει όλοι οι ομιλητές, από τα μικρόφωνα φώναζαν να μείνουμε στην πλατεία για να ακούμε τραγουδάκια, την ώρα που όλος ο συγκεντρωμένες κόσμος φώναζε συνέχεια για να γίνει πορεία. Η απάντησή τους ήταν ότι έπρεπε να μείνουμε στην πλατεία να περιφρουρήσουμε την Ψευτοκατάληψη της Περιφέρειας από τους γνωστούς άγνωστους.

Τελικά οι αναρχικοί, αποχωρήσαμε από την πλατεία και κατεβήκαμε στον δρόμο, ανοίξαμε πανώ και με συνθήματα ενάντια στο μνημόνιο και ενάντια στις τακτικές των συνδικαλιστών καταφέραμε να πείσουμε τον κόσμο να αφήσει την πλατεία και να κατέβει στο δρόμο. Αφού ξεκινήσαμε εμείς, έτρεξαν και οι αριστεροί να περάσουν μπροστά.

Η πορεία που έγινε δεν ήταν τόσο μεγάλη όσο την περασμένη Παρασκευή, αλλά είχε πάλι πάρα πολύ κόσμο και πολύ παλμό.  Ακολούθησε την κλασική μεγάλη διαδρομή και  σπάστηκαν για άλλη μια φορά τα δικαστήρια, κατέβηκαν κάμερες , κυνηγήθηκαν ασφαλίτες, και οι μπάτσοι σε σημεία που τρέχουν να προλάβουν όπως μπροστά από τα γραφεία του ΛΑΟΣ και στις τράπεζες που βρίσκονται στην πλατεία Κορνάρου. Εκεί έγιναν επιθέσεις στους μπάτσους, όπως και σε ένα ασφαλίτικο τζιπάκι που εντοπίστηκε στην Έβανς. Σ' αυτές τις επιθέσεις οι μπάτσοι απάντησαν με κρότου λάμψης και χημικά.

Μόλις ο κόσμος έφτασε στην πλατεία Ελευθερίας, μπήκε στα γραφεία του βουλευτή Κεγκέρογλου, άνεβασαν πανώ για λίγη ώρα, ενώ από κάτω ο κόσμος χειροκροτούσε και ενθάρρυνε όσους ήταν επάνω.

Αμέσως μετά συνεχίστηκαν οι επιθέσεις στο πολιτικό γραφείο της Σκραφνάκη, άλλης πασόκας... πετάχτηκαν κάτω τα σύμβολα του ΠΑΣΟΚ και κάηκαν οι σημαίες τους. Όλα αυτά έγιναν με την απόλυτη συμπαράσταση και προτροπή του συγκεντρωμένου κόσμου στην πλατεία Ελευθερίας που πλαισίωσε και τις δύο δράσεις.

ΥΓ. Για ότι έχει παραληφθεί ας συμπληρώσει ο κόσμος που ήταν παρών. Φωτογραφίες αργότερα

Συκέντρωση αύριο στις 8:30 το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας  να παραλήσουμε τα πάντα!



Κείμενο από:


http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1377562

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.