Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

15 Οκτωμβρίου.Παγκόσμια ημέρα διαδηλώσεων ενάντια στον καπιταλισμό Συγκέντρωση πλατεία Ελευθερίας Ηράκλειο 6 μ.μ.


Στις 15 Οκτώβρη πολίτες από όλο τον κόσμο  αντιδρούν ενάντια στην εξαθλίωση που αφεντικά και πολιτικοί θέλουν να τους καταδικάσουν.
Μέσα από την διαφορετικότητα τους εκατομμύρια άνθρωποι θα πλημμυρίσουν δρόμους και πλατείες χιλιάδων πόλεων, αρνούμενοι να υποταχθούν στα σχέδια των πλούσιων και των πολιτικών τους εκπροσώπων, και μέσα από την άμεση επαφή και τον διάλογο θα αναζητήσουν τους νέους τρόπους δράσης και οργάνωσης της κοινωνίας, μακριά από την λογική του κέρδους και της επιβολής.


Να είσαι κι εσύ εκεί !Οι απλοί άνθρωποι αυτού του κόσμου, οι άνθρωποι της σκληρής  εργασίας , οι άνθρωποι της καθημερινής επιβίωσης, νιώθουν και κατανοούν ότι το υπάρχον σύστημα που βασίζετε στο ψέμα και στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο δεν μπορεί να συνεχιστεί. Νιώθουν και κατανοούν ότι πια δεν μπορούν να παραδίδουν την ζωή τους  στις διαθέσεις κάποιων λίγων "εκλεγμένων", και αναζητούν τρόπους και λύσεις για την ουσιαστική απαλλαγή από τους δυνάστες .


Στις 15 Οκτώβρη η άρνηση του παλιού και η επιθυμία για μια κοινωνία ισότητας, δικαιοσύνης, αλληλεγγύης, συντονίζουν την δράση τους και καταλαμβάνουν τις πόλεις,  αναζητώντας την εκτροπή.


Στις 15 Οκτωβρίου οι πολίτες σε όλο τον κόσμο θα βγουν στους δρόμους για να εκφράσουν την οργή τους απέναντι στην υπονόμευση των δικαιωμάτων μας από την συμμαχία πολιτικών και μεγάλων εταιριών.


Σας προσκαλούμε να συμμετέχετε σε αυτή την  διαμαρτυρία είτε ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα μας, είτε οργανώνοντας άλλες δράσεις εκείνη την ημέρα.
Είναι καιρός να υψώσουμε τη φωνή μας. Το μέλλον μας είναι σε κίνδυνο, και τίποτα δεν μπορεί να συγκρατήσει τη δύναμη εκατομμυρίων ανθρώπων, όταν ενωθούν για ένα κοινό στόχο.


Η Democracia Real Ya είναι μια πλατφόρμα που δημιουργήθηκε στην Ισπανία για το συντονισμό των διαφόρων πολιτικών ομάδων κινητοποίησης. Με το σύνθημα «Δεν είμαστε εμπορεύματα στα χέρια των πολιτικών και των τραπεζιτών“, χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους στις 15 Μαΐου να απαιτωντας συμμετοχική δημοκρατία, απορρίπτοντας τη διαφθορά στο πολιτικό σύστημα της Ισπανίας, και δείχνοντας την αντίθεσή μας στα μέτρα λιτότητας που επιβάλλονται σε εμάς. Μετά από την επιτυχία εκείνης της πρώτης διαδήλωσης, προέκυψαν. Acampadas (κατασκηνώσεις) συγκροτήθηκαν σε κεντρικές πλατείες σε όλη τη χώρα, που έμοιαζαν με την πρώτη κατάληψη της πλατείας Tahrir στο Κάιρο.
Οι κατασκηνώσεις οδήγησαν σε λαϊκές συνελεύσεις, όπου οι πολίτες διαμόρφωσαν τους στόχους τους μέσα από μια περιεκτική μη ιεραρχική διαδικασία λήψης αποφάσεων. Το κίνημα της 15 Μαίου σύντομα επεκτάθηκε πέρα από τα ισπανικά σύνορα και ενέπνευσε δράσεις σε πολλές πόλεις σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης μιας μαζικής διαδήλωσης εναντίον του “Συμφώνου του Ευρώ” στις 19 Ιουνίου.


Πιεζόμενοι από τις οικονομικές εξουσίες, οι πολιτικοί ηγέτες εργάζονται προς όφελος των λίγων, ανεξαρτήτως του κοινωνικού, ανθρώπινου ή περιβαλλοντικού κόστους που αυτό προκαλεί. Με την προώθηση πολέμων για το κέρδος και την εξαθλίωση ολόκληρων πληθυσμών, οι άρχουσες τάξεις μάς στερούν το δικαίωμα για μια ελεύθερη και δίκαιη κοινωνία.


Γι 'αυτό σας καλούμε να συμμετάσχετε σε αυτήν την ειρηνική μάχη και να διαδώσετε το μήνυμα πως όλοι μαζί έχουμε τη δύναμη ν’ αλλάξουμε αυτή την κατάσταση. Ας βγουν στους δρόμους στις 15 Οκτωβρίου. Ήρθε η ώρα να μας ακούσουν. Ενωμένες οι φωνές μας θ’ακουστούν!


και ένα βίντεο για τη προώθηση της δράσης:
Σελίδα στο Facebook
Event στο Facebook
Για περισσότερα:
http://international.democraciarealya.es/


Όλες και όλοι το Σάββατο 15  Οκτώβρη στη πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο στις 6 Μ.Μ.