Σάββατο 28 Μαΐου 2011

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Εγκαινιάζουμε αυτό το νέο blog με σκοπό την ενημέρωση για τις εξελίξεις από την τοπική μας συγκέντρωση στο Ηράκλειο, στην πλατεία Ελευθερίας, αλλά και από όλες τις υπόλοιπες πόλεις. Σκοπός του blog είναι επίσης ένας πραγματικός δημόσιος διάλογος για την έξοδο από το τέλμα στο οποίο φτάσαμε και μας 'έφτασαν' σαν κοινωνία, γιατί το αδιέξοδο δεν είναι μόνο οικονομικό αλλά και πολιτικό, ηθικό, κτλ. Χαιρετίζουμε τον ενθουσιασμό και το πάθος με το οποίο στηρίχθηκε η χτεσινή, πρώτη ημέρα των κινητοποιήσεων και είμαστε εδώ για να συνεχίσουμε και να μετατρέψουμε αυτή την κίνηση σε πραγματικό ρεύμα αλλαγών. Με την ιδιότητά μας ως πολίτες, ανεξάρτητα από πολιτικές πεποιθήσεις, κομματικούς μηχανισμούς, εθνικότητα ή κάθε άλλο προσδιορισμό. Παίρνουμε το μέλλον μας στα χέρια μας. Δεν κοιμόμαστε πια, όπως έλεγαν οι φίλοι μας Ισπανοί, που προς τιμήν τους έχουν ξεσηκωθεί μέρες τώρα. Κεντρική ιδέα είναι η μαζική συμμετοχή σε ήρεμες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για όλους τους παράγοντες που ευθύνονται για αυτή την κατάσταση αλλά και για τις συνθήκες ''ζωής'' που μας επιβάλλουν. Ας κάνουμε αυτό το blog το βήμα από το οποίο θα ακουστεί η φωνή μας!

5 σχόλια:

  1. Κανένας δεν έχει δικαίωμα να μιλάει στον πληθυντικο. Τί θα πει ποιοί είμαστε? Ποιός είμαι θα λες φίλε. Δεν υπάρχουν εκπρόσωποι αυτών που συγκεντρώνονται στην πλατεία. ΤΑ ΚΑΠΕΛΑ ΤΕΛΟΣ Δεν προλάβαμε να απαλαγούμε από τους βουλευτές και τους εργατοπατέρες και να που ξεφυτρώνουν οι επίτροποι της επιτροπής ενημέρωσης που αναλαμβάνουν το ίδιο έργο. Ρε ούστ από πού ξεφυτρώσατε?
    Και τα συνθήματα που βγάζεις είναι δικά σου φίλε και εκφράζουν μόνο εσένα αν θες γράψτα μόνος ή με τους φίλους σου υπόγραψέ τα ή μην τα υπογράψεις , αλλά εκφράζουν μόνο εσένα . Δεν πιστεύω να θες να τα επιβάλεις και στους άλλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όποιος καεί στην κολοκύθα φυσάει και το γιαούρτι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κοίτα μη ξεχάσουμε και τα ελληνικά στο τέλος...Η ομάδα έχει παραπάνω από ένα άτομο...ως εκ τούτου χρησιμοποιεί τον πληθυντικό και σωστά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σαν ομάδα μπορεί να μιλάει στον πληθυντικό. Αυτό που δεν μπορεί όμως, είναι να προσπαθήσει να οικοιοποιηθεί την αγανάκτηση όλου αυτού του κόσμου που έρχεται κάθε βράδυ στην πλατεία....

    Και κάτι άλλο, ας μην επιτρέπουμε όπου το δούμε να μοιράζονται φυλάδια από εξωκοινοβουλευτικά κόμματα και παρατάξεις μέσα στην πλατεία. Φυσικά τα κοινοβουλευτικά δεν έχουν το θράσος να μοιράσουν τίποτα, αλλά με τα μάτια μου είδα να μοιράζουν από "κόμμα" που θέλει να μπει στη Βουλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νομίζω πρέπει να γίνεται ένας διαχωρισμός ανάμεσα στα κόμματα εξουσίας μαζί με ΛΑΟΣ και Ντορα, που είναι αυτοί που τα φάγανε, με τις μίζες τα ρουσφέτια κλπ και στα αριστερά κοινοβουλευτικά κόμματα που απλώς πέρνουν τις κρατικές επιδοτήσεις μερικών εκατομμυρίων καθε χρόνο συν κάποιες κομπίνες με επιδοτήσεις πχ τυποεκδοτική του ΚΚΕ κλπ
    Οσο για τους εξωκοινοβουλευτικούς και αναρχικούς φοιτητές βασικά, είναι οι ταλαίπωροι της υπόθεσης.
    Δεν επιτρέπεται νομίζω να γίνεται απαγόρευση στη διακίνηση των ιδεών με φυλλάδια και όποιο άλλο μέσο. Είμαστε αντίθετοι στα κόμματα που μας φέρανε ως εδώ αλλα αυτό δεν σημαίνει ότι νοσταλγούμε τη χούντα. Τη ζήσαμε τη χούντα και θυμόμαστε και τη Κύπρο.
    Οτι και να λέει κάποιος είναι ακίνδυνο νομίζω αν υπογράφει με το όνομα του κόμματος ή του σωματείου του. Απαράδεκτο είναι να βγαίνει κάποιος και να μιλάει στο όνομα όλων σαν να τον έχουν διορίσει εκπρόσωπό τους . Σαυτό συμφωνώ με ένα προηγούμενο αγανακτισμένο. Οσοι είμαστε στην πλατεια δεν πρόκειται να συμφωνήσομε πολιτικά . Δεν κατεβήκαμε γι αυτό. Κατεβήκαμε για τα μέτρα το μνημόνιο κλπ Απο κεί και πέρα ποιός και για ποιό λόγο θα λογοκρίνει τους άλλους. Συμφωνώ με τον Αλέξαντρο τον παραπάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.